Wij zijn op zaterdag 3 augustus gesloten.

Onze stalling is gesloten van 5 tot en met 16 augustus 2024 i.v.m. de vakantieperiode.

Caravan Compleet
logos

Gaskeuring G607 en DIN EN 1949

Gaskeuring caravans en campers

Vele Nederlanders zijn er niet van op de hoogte dat, als ze met hun caravan of camper naar Duitsland reizen, de beheerder van het kampeerterrein naar het logboek van de gaskeuring van uw caravan of camper kan vragen.

Om het jaar verplicht: Gaskeuring G607
Al meer dan 10 jaar is het verplicht om de gasinstallaties in caravans en campers elke twee jaar aan een gaskeuring (DGW G 607) te laten ondergaan.

Bij de aanschaf van een nieuwe caravan of camper ontvangt u een logboek waarin u de technische beschrijving van uw gasinstallatie vindt. De gasinstallatie wordt gekeurd op alle technische eisen. Hierbij wordt onder andere de gasdichtheid getest. Deze herkeuring dient ten minste elke 2 jaar te worden uitgevoerd, alsook de controle van de gasslangen, de drukregelaar en natuurlijk de controle op lekken in het systeem. Nadat de gasinstallatie is goedgekeurd door de inspecteur wordt dit vermeld in het logboek.

Geen logboek, geen plaats

Het komt steeds vaker voor dat ook niet Duitse gasten naar hun logboek gevraagd wordt voordat toegang wordt verleend tot het campeerterrein. Omdat deze keuring niet in andere landen worden uitgevoerd valt er ook geen logboek te overleggen en zal waarschijnlijk de toegang tot het terrein ontzegd worden. Dit is omdat de campingbeheerder verantwoordelijk is voor de veiligheid van de gasten en het terrein, en deze niet aansprakelijk gesteld wil worden voor eventuele ongelukken.
Bent u van plan om naar Duitsland op vakantie te gaan, dan kunt u voor uw gasinstallatie keuring terecht bij ‘TÜV NORD Mobilität’. Bij hen ter keuring aangeboden caravans en campers, worden op locatie gekeurd bij BOVAG erkende caravan-, en camperdealers waar een geschikte keuringsruimte beschikbaar is. Caravan en Camper Centrum Coppelmans is zo’n dealer.
Alle caravans en campers die bij ons ter keuring worden aangeboden, worden gekeurd conform de eisen en richtlijnen van de Duitse gaskeuring. Het is enkel mogelijk om gasinstallaties die vanuit de fabriek, standaard in het voertuig zijn geinstalleerd te keuren. Na de gegevens in het logboek te hebben gecontroleerd op juistheid en volledigheid, alsook eventuele vermeldingen van bijvoorbeeld gemaakte modificaties gaan we aan de slag met de daadwerkelijke keuring van de gasinstallatie. Bij het ontbreken van een logboek zal een nieuw logboek worden opgesteld aan de hand van de beschikbare informatie. Als de installatie is goedgekeurd wordt dit genoteerd in het logboek en ontvangt u een keuringszegel bij de gasinstallatie.

Laat u niet verrassen op vakantie in Duitsland en laat uw caravan of camper tijdig controleren.
Maak hiervoor een afspraak via het formulier onderaan deze pagina of bel naar: 040 28 31 716

Ik wil graag in contact komenVolg ons op:
Facebook

Nieuwsbrief